vrijdag 10 januari 2020

SchuldHulpMaatje Zoetermeer over maatjes

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens financiële problemen. Ook in Zoetermeer. De rekeningen stapelen zich op, mensen weten niet hoe ze nog moeten rondkomen en zien er tegenop om de post open te maken. Vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Zoetermeer helpen om problemen op te lossen. In Zoetermeer begeleiden op dit moment 105 SchuldHulpMaatjes ongeveer 180 gezinnen. En er is meer hulp nodig!

Wat doet een maatje?
Een SchuldHulpMaatje is een gecertificeerde vrijwilliger die mensen met financiële problemen helpt om alle inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. Samen met de hulpvrager creëer je overzicht in alle onbetaalde rekeningen en maak je een plan van aanpak. Het doel is dat de hulpvrager weer grip op zijn financiën krijgt en leert hoe hij of zij de geldzaken op orde houdt en uit de schulden blijft. Indien nodig wordt de hulpvrager begeleid naar de Schuldhulpverlening.

Als maatje sta je naast de hulpvrager. Je moet vooral goed kunnen luisteren en geduld hebben. Je moedigt de hulpvrager aan om vol te houden en geeft praktische hulp.

SchuldHulpMaatje worden
Na de driedaagse training (geplande cursusdagen zijn op de zaterdagen te Zoetermeer) kun je als SchuldHulpMaatje aan de slag. Je maakt deel uit van het maatjesteam, wordt ondersteund door een coördinator en krijgt bijscholing.

Wie zijn geldzaken op orde heeft, kan weer genieten van het leven. Dat gunnen we iedereen. Wil jij SchuldHulpMaatje worden en anderen helpen om ook financiële vrijheid te ervaren?

Momenteel zijn er geen cursussen, maar voor informatie kun je contact opnemen met coördinator Jan de Vries, jdevries@shmzoetermeer.nl of telefoon 06-39405015.