donderdag 9 augustus 2018

Gezocht: Nieuwe SchuldHulpMaatjes te Zoetermeer

SchuldHulpMaatje Zoetermeer zoekt nieuwe maatjes

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens financiële problemen. Ook in Zoetermeer. De rekeningen stapelen zich op, mensen weten niet hoe ze nog moeten rondkomen en zien er tegenop om de post open te maken. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Zoetermeer helpen om de problemen op te lossen. We hebben op dit moment 109 SchuldHulpMaatjes en begeleiden ongeveer 200 gezinnen. Ben jij ons nieuwe maatje?

Wat doet een maatje?

Een SchuldHulpMaatje is een gecertificeerde vrijwilliger die mensen met financiële problemen helpt om alle inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. Samen met de hulpvrager maak je Overzicht van alle onbetaalde rekeningen en een plan van aanpak. Het doel is dat de hulpvrager overzicht krijgt en leert hoe hij of zij de geldzaken op orde houdt en uit de schulden blijft. Indien nodig wordt de hulpvrager begeleid naar de Schuldhulpverlening.
Als maatje moet je vooral goed kunnen luisteren en geduld hebben. Je moedigt de hulpvrager aan om vol te houden en geeft praktische hulp.

SchuldHulpMaatje worden

Na de driedaagse training (geplande cursusdagen zijn op de zaterdagen 2/11, 9/11 en 16/11/2019 te Zoetermeer) kan je als SchuldHulpMaatje aan de slag. Je maakt deel uit van ons maatjesteam, wordt ondersteund door de coördinator en krijgt bijscholing. Wie zijn geldzaken op orde heeft kan weer genieten van het leven. Dat gunnen we iedereen. Wil jij SchuldHulpMaatje worden en anderen helpen om ook financiële vrijheid te ervaren?
Je kunt je aanmelden via de website: www.schuldhulpmaatje.nl

Voor informatie kun je contact opnemen met coördinator Jan de Vries, M: 06-39405015.